Morten Normann Almeland | Turen til Lindos

Turen til Lindos

September 27, 2014  •  Leave a Comment

Lørdag 27. september - var det spådd dårlig vær. Regn var i vente.

Lindos mapLindos map Dagen startet egentlig ganske så bra, litt overskyet. Ville spådommen om dårlig vær slå til?

Vi spiste frokost og bestemte vi oss for at dette var en ypperlig dag til å leie bil og kjøre en tur for å se oss rundt på øya.

Turen gikk til Lindos. Det er ca 40 minutter med bil fra der vi bor - så det er ikke en lang tur. Da vi satte oss i bilen, begynte det å regne. Underveis var det enkelte regnbyer, men da vi parkerte ved Lindos var det heldigvis opplett. Var vi forbi de verste regnbyene? Men neida. Da vi kom inn i de smale gatene, som hadde en blanding av butikker med jalla jalla ting og noen litt dyrere og mer skikkelige ting, begynte det å ØSE ned. Siden denne landsbyen er bygget som en slags fjell-landsby - så ble gatene fort til elver. Vi trakk oss inn på en restaurant og spiste lunsj.

IMG_2012-HDR(3)IMG_2012-HDR(3) IMG_2036-HDR(3)IMG_2036-HDR(3) IMG_1862IMG_1862 IMG_1877IMG_1877 IMG_1872IMG_1872 IMG_1854IMG_1854 akropolisakropolis IMG_1846-HDR(3)IMG_1846-HDR(3) IMG_1934-HDR(3)IMG_1934-HDR(3)

Etter at lunsjen var fortært - hadde Jan Tore som mål at vi skulle opp på Akropolis i Lindos.

Fakta om Lindos Akropolis (Wikipedia
Ovenfor den nyere delen av byen ligger Lindos' akropolis, som er en naturlig festning som gjennom tidene er blitt suksessivt utbygget av antikkens grekere, romere, bysantinere, korsfarerriddere og tyrkere. En del scener fra den kjente filmen Kanonene på Navarone (1961) ble filmet her.

Mer info om lindos kan du lese her!

_MG_1958_MG_1958 Ruth Sylvi var skeptisk til at Jan Tore (som har en dårlig fot), ville klare å gå alle trappene opp til toppen av denne festningen - men det så ut til å gå som en lek. Alle var veldig fornøyd med at vi hadde tatt turen. En flott utsikt over byen.

På veien ned begynte det så smått å regne og vi satte snuten hjem til hotellet. På veien hjem - bestemte vi oss for å spise i Rhodos by - siden vi likevel hadde leiebilen til kl 10. Det var oppholdsvær og himmelen var fyllt med flotte skyer - da vi kjørte inn til byen.

Vi fant en restaurant i gamlebyen - og da vi ruslet derfra - begynte det på nytt å regne. Øse ned faktisk. Ruth Sylvi og jeg bestemte oss for å hente bilen - siden det var 15 minutter å gå (eller spring som vi faktisk gjorde). Men det var ikke lett å finne rette veien tilbake og jeg tror vi tok noen innkjøring forbudt kjøringer, noen ganger rundt rundkjøringene, noen usvinger der vi ikke hadde lov å ta usvinger, før vi endelig var på rett vei.

Men hjem kom vi. Og i tillegg klarte vi å plukke opp Jan Tore på veien.

Under finner du bilder fra vårt hotell - La Marquise - sjekk ut deres Facebook side!

IMG_2039-HDR(3)IMG_2039-HDR(3) IMG_2051-HDR(3)IMG_2051-HDR(3) IMG_2048-HDR(3)IMG_2048-HDR(3) IMG_2042-HDR(3)IMG_2042-HDR(3)

 

 

 

 

Lindos 2_1


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September (11) October November December
January February March April May June July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December