Morten Normann Almeland | Blog

Retro Live Kragerø 2015

July 26, 2015  •  Leave a Comment

Så var dagen kommet. Vi skulle til en weekend til Kragerø på Retro Live.

Hvem vi er? Me, myself and I, Jan Tore, Ruth Sylvi, Britt, Øystein - og en ny bekjent Beate.
Hva er Retro Live? Jo - det er pop-mimring fra 80 og 90 tallet.

 

Turen ned til Kragerø Sportell og Appartements, gikk fint i det strålende juli-været. Vi ble møtt av Ruth Sylvi, Øystein, Britt og Beate.

De sto klar med blobler og reker. En perfekt start på en helg. Deretter bar det i båt bort til hvor festivalen skulle være. Golfbanen på Kragerø Resort.

Her er programmet over artisten som skulle spille disse to dagene.

Første dagen ble vellykket - med strålende vær og god stemning. Merkelig at de som var fullest - var folk som var 50+.... men ingen tegn til noe drama. Det var bra med vakter og vepnet politi var også til stede. Men det var et bra arrangement. Ingen kø i barene - bra med cashless betalingssystem, og nok toalett. Ikke en kø noen steder. Perfekt.

Hjem til Sportellet hadde Øystein ordnet taxibåt og når den kom var det full guffe hjem.

Lørdag 25. juli var en litt annen dag - værmessig iallefall. Regn og grått. Og vi skulle vente veldig mye regn. Og jeg må være ærlig - tanken på å være på festival i 6 timer i øs pøs - vel det var ikke fristende.

Først litt shopping i Kragerø, deretter lunsj på Lanternen.

Lanternen Restaurant & Bar ligger idyllisk til på en takterrasse i sentrum av sommerbyen Kragerø. 

På Lanternen kan du nyte en deilig lunsj, middag eller drinker fra 12.00 - 03.00 hver dag hele sommeren. Lunsj serveres fra 12.00 - 17.00, middag fra 17.00 - 22.00. Resten av kvelden kan nytes med gode venner, dansbare rytmer og magisk stemning. 

Dette er det Lanternen skriver på sin hjemmeside - og maten for mitt vedkommende var bra. Men ikke alle var like fornøyd med sin. Øystein sendte ut sin burger som var helt gjennomsteikt, tørr og grå. Skulle dette være Medium steikt liksom? Ut kom en ny som var steikt kjapt på pannen - så kjapt at den var kald innvending. Britt bestilte dessert - en sjokolade fondant - vel  - som egentlig var en varm muffins. Helt gjennomsteikt.

Etter et mer eller mindre vellykket måltid - der vi til tider ble glemt av de ansatte - satte vi kursen for fergen over til Kragerø Resort.

Vi kom oss av gårde, og jeg angrer ikke på det - ene høydare etter den andre. Vi hadde det helt topp fra vi kom til vi gikk derfra.

Hele festivalen ble avsluttet med gruppen Alpha Ville.

Det var en morsom weekend i Kragerø - og vi kommer gjerne igjen hvis de skal arrangere dette igjen


Se resten av bildene og videoene her!!!
 


Sol og shopping

September 29, 2014  •  Leave a Comment

la-marquise04la-marquise04 Søndag var atter en fin dag. Siden vi hadde en utflukt til Lindos på lørdag - bestemte vi oss for å nyte dagen ved bassenget.

Middag på hotellet var gresk aften - med masse forskjellige greske retter

Mandag fortsatte vi der vi slapp dagen før - med soling og avslapping ved og i vårt private basseng.

På kvelden gikk turen inn til Rhodos by - hvor vi avsluttet med shopping - middag og et bar besøk. Masse spennende drinker ble servert.

Så jumpet vi inn i en taxi som tok oss tilbake til hotellet.


Turen til Lindos

September 27, 2014  •  Leave a Comment

Lørdag 27. september - var det spådd dårlig vær. Regn var i vente.

Lindos mapLindos map Dagen startet egentlig ganske så bra, litt overskyet. Ville spådommen om dårlig vær slå til?

Vi spiste frokost og bestemte vi oss for at dette var en ypperlig dag til å leie bil og kjøre en tur for å se oss rundt på øya.

Turen gikk til Lindos. Det er ca 40 minutter med bil fra der vi bor - så det er ikke en lang tur. Da vi satte oss i bilen, begynte det å regne. Underveis var det enkelte regnbyer, men da vi parkerte ved Lindos var det heldigvis opplett. Var vi forbi de verste regnbyene? Men neida. Da vi kom inn i de smale gatene, som hadde en blanding av butikker med jalla jalla ting og noen litt dyrere og mer skikkelige ting, begynte det å ØSE ned. Siden denne landsbyen er bygget som en slags fjell-landsby - så ble gatene fort til elver. Vi trakk oss inn på en restaurant og spiste lunsj.

IMG_2012-HDR(3)IMG_2012-HDR(3) IMG_2036-HDR(3)IMG_2036-HDR(3) IMG_1862IMG_1862 IMG_1877IMG_1877 IMG_1872IMG_1872 IMG_1854IMG_1854 akropolisakropolis IMG_1846-HDR(3)IMG_1846-HDR(3) IMG_1934-HDR(3)IMG_1934-HDR(3)

Etter at lunsjen var fortært - hadde Jan Tore som mål at vi skulle opp på Akropolis i Lindos.

Fakta om Lindos Akropolis (Wikipedia
Ovenfor den nyere delen av byen ligger Lindos' akropolis, som er en naturlig festning som gjennom tidene er blitt suksessivt utbygget av antikkens grekere, romere, bysantinere, korsfarerriddere og tyrkere. En del scener fra den kjente filmen Kanonene på Navarone (1961) ble filmet her.

Mer info om lindos kan du lese her!

_MG_1958_MG_1958 Ruth Sylvi var skeptisk til at Jan Tore (som har en dårlig fot), ville klare å gå alle trappene opp til toppen av denne festningen - men det så ut til å gå som en lek. Alle var veldig fornøyd med at vi hadde tatt turen. En flott utsikt over byen.

På veien ned begynte det så smått å regne og vi satte snuten hjem til hotellet. På veien hjem - bestemte vi oss for å spise i Rhodos by - siden vi likevel hadde leiebilen til kl 10. Det var oppholdsvær og himmelen var fyllt med flotte skyer - da vi kjørte inn til byen.

Vi fant en restaurant i gamlebyen - og da vi ruslet derfra - begynte det på nytt å regne. Øse ned faktisk. Ruth Sylvi og jeg bestemte oss for å hente bilen - siden det var 15 minutter å gå (eller spring som vi faktisk gjorde). Men det var ikke lett å finne rette veien tilbake og jeg tror vi tok noen innkjøring forbudt kjøringer, noen ganger rundt rundkjøringene, noen usvinger der vi ikke hadde lov å ta usvinger, før vi endelig var på rett vei.

Men hjem kom vi. Og i tillegg klarte vi å plukke opp Jan Tore på veien.

Under finner du bilder fra vårt hotell - La Marquise - sjekk ut deres Facebook side!

IMG_2039-HDR(3)IMG_2039-HDR(3) IMG_2051-HDR(3)IMG_2051-HDR(3) IMG_2048-HDR(3)IMG_2048-HDR(3) IMG_2042-HDR(3)IMG_2042-HDR(3)

 

 

 

 

Lindos 2_1


Marmaris og 6 retters hummer middag

September 26, 2014  •  Leave a Comment

TyrkiaTyrkia Vi er alt kom til 26. september og halve ferien er alt gått dessverre. Men vi kan ikke sture av den grunn. I dag står det masse på programmet, så vi er grytidlig oppe. Faktisk før solen.

På programmet i dag står en tur til Marmaris i Tyrkia. Dette er ca. en times tur med katamaran fra Rhodos. Så etter en lyn-frokost på hotellet bærer det ned til hovedveien hvor vi venter på bussen som skal ta oss inn til kai-området i Rhodos by.

Etter passkontroll finner vi en sofa inne som vi slår oss til på. Det er en del folk som har tenkt det samme som oss - men vi har egentlig god plass. Turen over går kjapt og uten dramatikk.

Så finner vi bussen vår og turen går opp til en utsikts-restaurant der nok en frokost venter på oss. Er vi ikke blitt feite på denne ferien så er det et under. Men ferie er ferie.

Marmaris01Marmaris01

marmaris02marmaris02 Maten blir fortært - bilder tatt og så bærer det ned i turist fellene. Første stopp - hos en gull-butikk. Her var Marmaris det masse flott - men ikke helt etter min lommebok. Og for å være ærlig - jeg bruker jo ikke sånne ting - så jeg gikk ut ganske så raskt. Tenkte at jeg skulle se litt i en skinnbutikk like over gate. Men der ble jeg "overfalt" av de ansatte. Skulle prakke på meg alt mulig. De virket helt desperate. Så jeg løp ut av den sjappa så kjapt jeg bare kunne. MEN... hadde de latt meg være i ro... så kunne det hende at jeg faktisk hadde handlet der.

Etter gullbutikken og trakasseringen i skinnbutikken - gikk turen til... ja nettopp - skinnbutikk. Med "mote-show". De hadde en lite Catwalk - der de viste noe av det de hadde inne i butikken. Men det ble ikke noe kjøp her heller.

Siste stopp - var basaren nede med havna. Her kunne man kjøpe alt mulig. Genuine Fake - sto det på skilt rundt om kring. Noe fake kjøpte jeg - men handlet mest i en mer normal butikk - der jeg faktisk fikk gå i fred. Av oss 3 - så var det faktisk bare jeg som shoppet.

Så gikk turen tilbake og vi fikk det veldig travelt med  å komme oss til hotellet. For idag hadde vi booket Lobser dinner. Altså - hummer middag. Dette er en 6 retters middag de har hver fredag. Og maten var NYYYYDELIG!!!!

Gode og mette - ble vi kjørt tilbake fra hotellet til vår villa - av vår "gode" venn og sjåfør - med navnet George. Vi kaller han for George Clooney - eller, som han aller helst vil bli kalt: Alfred - etter butleren til Batman.

Så slo vi oss ned på balkongen med en siste night cap...

Nok en flott dag her i Rhodos.

Til slutt - og mest for oss selv - skal jeg ta med hva vi fikk servert på Lobster Night.

IMG_1809IMG_1809 Da vi kom fikk vi servert muserende vin med luxus Canapeer. Nydelig "snack" eller som jeg sier når jeg gjerne vil ha mer - Det var et RAPP på nesen.... hihihih

 

 

IMG_1815IMG_1815 Etterpå fikk vi røket laks (formet som et rør) fyllt med ørret. Vinegrett med smak av skogens frukter og vanilje.

 

 

DSC_0221DSC_0221 Hummer-suppe med krabbe og stekt ingefær. - hmmmmm nydelig!!!

 

 

 

IMG_1816IMG_1816 Deretter var det stekte marinerte reker med en saus av søt chilli og lime. Servert med vam couscous, parmesan, dill og fenikkel.

 

 

 

 

 

 

DSC_0223DSC_0223 Hjemmelaget Sorbet sto så på menyen.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1817IMG_1817 SÅ kom selve rosinen i pølsen - HUMMEREN servert med linguini. Sausen var 12 island  med ouzo, Mouschofilero vin og safran. FANTASTISK!!!

 

 

IMG_1819IMG_1819 Kvelden ble avsluttet med rett nr 6! Karamell Mouse - med avocado krem og skogens frukter.

KUNNE DET BLITT BEDRE?


Sol bading og kultur

September 24, 2014  •  Leave a Comment

Dagen i dag benyttet vi til Sol, Bading og kultur.

Etter frokost, var det tilbake til "vår" private villa hvor dagen stort sett ble brukt til soling og bading.

Etter middag var det konsert med tre tenorer på takterrassen på hovedbygningen. Veldig bra var det faktisk!

inthepoolinthepool IMG_1631IMG_1631 _MG_1647_MG_1647 IMG_1643IMG_1643 _MG_1648_MG_1648 _MG_1665_MG_1665 FraBalkongenFraBalkongen poolpartypoolparty poolside02poolside02 inthepoolinthepool _MG_1649_MG_1649 IMG_1634IMG_1634

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvelden ble avsluttet p balkongen. Himmelen var klar og full av stjerner.

Startrail

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September (11) October November December
January February March April May June July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December