Morten Normann Almeland | Marmaris og 6 retters hummer middag

Marmaris og 6 retters hummer middag

September 26, 2014  •  Leave a Comment

TyrkiaTyrkia Vi er alt kom til 26. september og halve ferien er alt gått dessverre. Men vi kan ikke sture av den grunn. I dag står det masse på programmet, så vi er grytidlig oppe. Faktisk før solen.

På programmet i dag står en tur til Marmaris i Tyrkia. Dette er ca. en times tur med katamaran fra Rhodos. Så etter en lyn-frokost på hotellet bærer det ned til hovedveien hvor vi venter på bussen som skal ta oss inn til kai-området i Rhodos by.

Etter passkontroll finner vi en sofa inne som vi slår oss til på. Det er en del folk som har tenkt det samme som oss - men vi har egentlig god plass. Turen over går kjapt og uten dramatikk.

Så finner vi bussen vår og turen går opp til en utsikts-restaurant der nok en frokost venter på oss. Er vi ikke blitt feite på denne ferien så er det et under. Men ferie er ferie.

Marmaris01Marmaris01

marmaris02marmaris02 Maten blir fortært - bilder tatt og så bærer det ned i turist fellene. Første stopp - hos en gull-butikk. Her var Marmaris det masse flott - men ikke helt etter min lommebok. Og for å være ærlig - jeg bruker jo ikke sånne ting - så jeg gikk ut ganske så raskt. Tenkte at jeg skulle se litt i en skinnbutikk like over gate. Men der ble jeg "overfalt" av de ansatte. Skulle prakke på meg alt mulig. De virket helt desperate. Så jeg løp ut av den sjappa så kjapt jeg bare kunne. MEN... hadde de latt meg være i ro... så kunne det hende at jeg faktisk hadde handlet der.

Etter gullbutikken og trakasseringen i skinnbutikken - gikk turen til... ja nettopp - skinnbutikk. Med "mote-show". De hadde en lite Catwalk - der de viste noe av det de hadde inne i butikken. Men det ble ikke noe kjøp her heller.

Siste stopp - var basaren nede med havna. Her kunne man kjøpe alt mulig. Genuine Fake - sto det på skilt rundt om kring. Noe fake kjøpte jeg - men handlet mest i en mer normal butikk - der jeg faktisk fikk gå i fred. Av oss 3 - så var det faktisk bare jeg som shoppet.

Så gikk turen tilbake og vi fikk det veldig travelt med  å komme oss til hotellet. For idag hadde vi booket Lobser dinner. Altså - hummer middag. Dette er en 6 retters middag de har hver fredag. Og maten var NYYYYDELIG!!!!

Gode og mette - ble vi kjørt tilbake fra hotellet til vår villa - av vår "gode" venn og sjåfør - med navnet George. Vi kaller han for George Clooney - eller, som han aller helst vil bli kalt: Alfred - etter butleren til Batman.

Så slo vi oss ned på balkongen med en siste night cap...

Nok en flott dag her i Rhodos.

Til slutt - og mest for oss selv - skal jeg ta med hva vi fikk servert på Lobster Night.

IMG_1809IMG_1809 Da vi kom fikk vi servert muserende vin med luxus Canapeer. Nydelig "snack" eller som jeg sier når jeg gjerne vil ha mer - Det var et RAPP på nesen.... hihihih

 

 

IMG_1815IMG_1815 Etterpå fikk vi røket laks (formet som et rør) fyllt med ørret. Vinegrett med smak av skogens frukter og vanilje.

 

 

DSC_0221DSC_0221 Hummer-suppe med krabbe og stekt ingefær. - hmmmmm nydelig!!!

 

 

 

IMG_1816IMG_1816 Deretter var det stekte marinerte reker med en saus av søt chilli og lime. Servert med vam couscous, parmesan, dill og fenikkel.

 

 

 

 

 

 

DSC_0223DSC_0223 Hjemmelaget Sorbet sto så på menyen.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1817IMG_1817 SÅ kom selve rosinen i pølsen - HUMMEREN servert med linguini. Sausen var 12 island  med ouzo, Mouschofilero vin og safran. FANTASTISK!!!

 

 

IMG_1819IMG_1819 Kvelden ble avsluttet med rett nr 6! Karamell Mouse - med avocado krem og skogens frukter.

KUNNE DET BLITT BEDRE?


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September (11) October November December
January February March April May June July (1) August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December